1. Is it true that the people who lived in Mesopotamia 5000 years ago (where Iraq is today), were drinking beer and had a pick of eight different barley based beers and eight wheat-based beers.
Answer – yes.

.....................................................................................

2. In which country do political parties have their own beer?
Answer – Argentina.

.....................................................................................

3. The oldest known beer recipe with all the ingredients and methods clearly explained is a 4,000-year-old beer made by the Sumerians.
Answer – True.

.....................................................................................

4. Were the first professional beer brewmasters men or women?
Answer – Women.

.....................................................................................

5. The Egyptians built the pyramids under the influence of beer. Workers at Giza each received about four litres of beer a day – true or false.
Answer –True.

.....................................................................................

6. Is more Guinness Beer consumed in Ireland or in Nigeria.
Answer – Nigeria.

.....................................................................................

7. Beer is the 3rd most overall popular drink in the world overall, after water and tea - true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

8. Old Vikings believed that in their heaven they called “Valhalla”, there was a giant goat whose udders provided unlimited supply of beer – true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

9. Which country in the world has the most different individual beer brands?
Answer – Belgium.

.....................................................................................

10. How many brands of beer does Belgium have, 200, 300 or 400?
Answer – 400

.....................................................................................

11. George Washington the famous American President had his own brew-house on the grounds of Mount Vernon – true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

12. Which country in the world is the highest beer drinking country?
Answer – The Czech Republic.

.....................................................................................

13. Is the Oktoberfest in Munich, Germany is visited by more than 7 million people annually - true or False.
Answer – True.

.....................................................................................

14. In the 13th Century many people in Norway used to baptise their children in beer - true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

15. In Egypt, the Land of the Pharaohs, beer was the national currency, ad dietary staple and an important medicine – true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

16. Ancient Egyptians texts have been found that contain over 100 medicinal uses for beer – true or false.
Answer – True.

.....................................................................................

17. True or false. It was the accepted practice in Babylon 4,000 years ago, that for a month after the wedding, the bride's father would supply his son-in-law with all the honey beer (called “mead”) he could drink. Mead is a honey beer and because their calendar was lunar based, this period was called the honey month, which we know today as the honeymoon.
Answer – True.

.....................................................................................

18. The early Church declared that alcohol was an inherently good gift of God to be used and enjoyed. While individuals might choose not to drink, to despise alcohol was heresy – true or false.  True.

.....................................................................................

19. When archaeologists discovered a four-thousand-year old Mesopotamian clay tablet, they were naturally curious to learn what it was all about. So a good deal of scholarly effort was put into the task of deciphering its cryptic markings. As it turns out, the ancient Mesopotamian’s were recording a recipe for beer. And not just any recipe, but a formula handed down from the god Enki himself.  True or false.  True

.....................................................................................

20. Is this considered to be the best beer in the world …true or false … According to beer lovers it is Westvleteren 12.  It has an alcohol content of 10.2% and has been around since 1940.  It is a dark beer variety and is said to taste like chocolate.  There are apparently no labels on it and has a yellow cap, which is what sets it apart from all others. It can only be purchased where it is brewed at by monks in Belgium at a monastery. Apparently, a line of cars that stretches for miles will be there to purchase it at pretty much any given moment. On rare occasion they have exported the beer to other countries and sold it for up to $85 per six pack.  The sales didn’t take but a few minutes and before the monks new it they had a new roof for their monastery as they intended.  True.